Evenementen

Bij TUI Effting is altijd inspiratie te vinden

Presentatie IJsland

IJsland is echt een reisbestemming voor natuurliefhebbers. Indrukwekkende watervallen, desolate landschappen met een heel eigen flora, actieve vulkanen, steile kusten, imposante gletsjers, zwarte lavastranden, borrelende zwavelbronnen en heldere merenÖ op dit eiland word je omringd door 100% pure natuur.

Hier ervaar je het natuurgeweld van geisers, die om de paar minuten heet water tientallen meters de lucht in spuiten. En hier kun je ook ontspannen bubbelen in warme vulkanische bronnen of op zoek gaan naar walvissen. Je beleeft het in de overweldigende IJslandse wildernis.

IJsland is bij uitstek geschikt om met een huurauto te verkennen, de afstanden zijn nooit groot en de hoofdwegen zijn goed. Afhankelijk van de route kan het een goed idee zijn om een 4WD te huren. Als je niet zelf wilt rijden dan zijn er groepsreizen en zelfs cruiseschepen die het eiland aandoen.

Reizen naar IJsland kan het hele jaar, maar het klimaat, de toestand van de wegen en de specifieke natuurverschijnselen bepalen wat je in een bepaalde periode kunt doen. In juni, juli en augustus bloeien de meeste bloemen en vanaf begin mei tot begin augustus zijn er veel zeevogels op het eiland te zien.

IJslanders houden geen winterslaap; in en rondom Reykjavik is 's winters van alles te zien en te doen. De dagen zijn kort, maar er is een grote kans om het schitterende noorderlicht te zien.


Zaterdag 14 april presenteren wij om 11.00 uur IJsland. Laat u informeren en inspireren door onze specialisten Joost & Marlies die u alles kunnen vertellen over dit fascinerende land.

De entree is gratis.
Meld u wel even aan.