NamibiŽ

Ontelbare contrasten en facinerend mooi

Ingeklemd tussen de Atlantische Oceaan, Zuid Afrika, Zambia en Angola ligt het unieke NamibiŽ. Ruim twee miljoen mensen wonen op een gebied dat net zo groot is als Duitsland en Frankrijk samen. Het woord NamibiŽ dateert uit de periode van de onafhankelijkheid van Zuid-Afrika en is afgeleid van de naam van de onherbergzame kustststrook Namib, dat 'lege plek' of 'plaats waar niets is' betekent. Als u echter de diepe Fish River Canyon in het zuiden, de ongeŽvenaarde Sossusvlei in het midden en het imposante Etosha National Park in het noorden heeft gezien, zult ook u er van overtuigd zijn dat het land beter 'plaats van uitersten' had kunnen heten.


Ontmoet de Himba-stam, kijk de ogen uit in de magische Sossusvlei en leg de Big Five op camera vast. In het zuiden van Afrika beleeft u een avontuur als nooit te voren. Staar bijvoorbeeld vanaf The Main Viewpoint in de 550 meter diepe kloof van de Fish River Canyon. Of laat u tijdens een dagtrip naar de Sossusvlei verwelkomen door torenhoge zandduinen in schitterende oranje en dieprode tinten.


Het natuurwonder van Afrika: de Fish River Canyon

In het zuiden van Afrika aan de Atlantische Oceaan beleeft u een onvergetelijk avontuur in NamibiŽ. Tijdens een rondreis doorkruist u de indrukwekkende natuur van NamibiŽ die voornamelijk wordt gedomineerd door eindeloze woestijnen, rode zandduinen, ravijnen en de welbekende Acaciaís. In de wildlife parken kunt u vele wilde dieren in hun natuurlijke omgeving bewonderen. Vooral in het bekendste natuurgebied van het land genaamd Etosha Nationaal Park legt u het Ďneusje van de zalmí met gemak op camera vast. Vanuit hoofdstad Windhoek reist u naar een van de meest spectaculaire natuurwonderen van Afrika, de Fish River Canyon. Deze tweede grootste Canyon ter wereld doet niet veel onder van de Grand Canyon in de Verenigde Staten. Over een lengte van 160 kilometer lijkt de aarde hier als het ware te zijn opengescheurd. De 550 meter diepe kloof mag met recht een van de meest spectaculaire natuurwonderen van Afrika worden genoemd. Vooral vanaf The Main Viewpoint kunt u in alle rust genieten van een weids uitzicht over de kloof waar in de verte de vis rivier doorheen kronkelt.


Het sprookje van de Sossusvlei

Zorg dat uw fotocamera na een bezoek aan de indrukwekkende Fish River Canyon weer volledig is opgeladen want er zijn nog meer bijzondere hoogtepunten. In het Namib Naukluft Nationaal Park wachten de hoogste zandduinen ter wereld met hun fel oranje en dieprode kleuren op uw komst. Met name de beroemde Sossusvlei in het hart van de Namib-woestijn, de oudste woestijn op aarde, vormt een kleurrijk schilderij. Hier wordt u omgeven door zandduinen van maar liefst 300 meter hoog. Sta tijdens uw groepsrondreis met Kras vroeg op om het landschap met opgaande zon te aanschouwen. Vooral vanaf de top van de grootste duin genaamd Duin 45 schiet u de mooiste kiekjes. De Sossusvlei neemt schilderachtige kleuren aan zodra de zon zijn gezicht laat zien. Sprookjes bestaan dus tochÖ


Ontmoet de Himba-stam

Een reis in Namibie is pas echt compleet nadat u de lokale Himba-stam heeft ontmoet. In het noordwesten van NamibiŽ zal deze Afrikaanse bevolkingsgroep, die nog steeds op nomadische wijze leeft, vast uw hart veroveren. Vooral de Himba vrouwen zijn werkelijk prachtig met hun rode huidskleur en opvallende haardracht. Om zich te beschermen tegen de felle zon smeren de dames zich in met otjize, een mengsel van rode oker, kruiden en botervet. Met een ervaren gids kunt u tijdens een rondreis NamibiŽ door het dorp van de Himbaís wandelen om zo een goede indruk te krijgen van hun traditionele levenswijze. Om u heen rennen de Himba kinderen vrolijk rond en spot u verschillende lemen hutjes. Voor een kleine vergoeding kunt u zelfs op de foto met deze meest gefotografeerde stam ter wereld. Of koop een traditioneel sieraad van de Himba vrouwen als aandenken aan een fantastische rondreis door NamibiŽ.

Maak een afspraak