China

"De Chinese Muur, het Terracotta Leger en Beijing doen duizelen"

Wie niet in sprookjes gelooft komt hier tijdens een rondreis China het Ďland van de draakí helemaal op terug. Dit veelzijdige land in Oost-AziŽ kent vele hoogtepunten. Stipt op nummer 1 staat natuurlijk de Chinese Muur, waar u na het verkennen van hoofdstad Beijing zo bovenop staat. Ook de 9.000 levensgrote beelden van het terracotta leger in Xi'an en de skyline van Shanghai zullen indruk maken tijdens uw vakantie.


Als een draak door het landschap, de Chinese Muur

Begeef u boven op de eindeloze Chinese Muur, maak kennis met het Terracotta Leger en kijk de ogen uit in bruisende steden zoals Beijing, Shanghai en Hong Kong. Dit veelzijdige land kent talloze hoogtepunten waarvan u een deel met eigen ogen zult aanschouwen tijdens een fascinerende rondreis door China in Oost-AziŽ. Ook de magische natuur van China met zijn groene rijstvelden, honderden natuurparken en bergen doen niet onder voor haar culturele schatten. In Peking oftewel Beijing, de hoofdstad van Volksrepubliek China, start de reis waar u direct al een aantal punten van uw to-see lijst kunt schrappen. Neemt de tijd om rustig te wennen aan de chaotische drukte voordat u de paleizen, historische bouwwerken en bezienswaardige pleinen verkent. Vooral het Plein van de Hemelse Vrede, het grootse plein ter wereld, waar onder leiding van ĎMaoí grote parades werden gehouden zal u doen duizelen. Toch zal wereldwonder nummer 1, de Chinese Muur, een van de waanzinnigste hoogtepunten van uw vakantie China zijn. Deze magische muur van duizenden kilometers lang slingert als een Chinese draak door het landschap. Vanaf de torens ziet u de enorme lengte van de muur en de groene bergen om u heen pas echt goed.


Het Terracotta Leger vergeet u nooit meer

Van de Chinese Muur reist u naar de 13,7 kilometer lange stadsmuur van XI'an, een van de oudste steden van China. Een geweldige ervaring is een oer-Hollandse fietstocht over deze eeuwenoude muur die u binnen 1,5 uur helemaal rond kunt fietsen. Toch komen de toeristen niet voor een tocht over de muur van Xiían maar juist om zich te laten verbluffen door het immense Terracotta Leger. Deze wereldberoemde bezienswaardigheid ligt op slechts een klein uurtje rijden vanaf Xiían. Het Terracotta Leger is een van de belangrijkste archeologische vondsten van China en bestaat uit een immens leger van meer dan 9000 levensgrote terracotta soldaten. De duizenden strijders bewaakten meer dan 2000 jaar het graf van de eerste keizer van China, Qin Shi Huangdi. Deze bijzondere plek zal u vast nooit meer vergeten tijdens uw rondreis China. Neem daarom vooral de camera mee om de unieke strijders, paarden en zelfs koetsen van klei voor eeuwig vast te leggen.


Wolkenkrabbers en oude tempels in Shanghai

Een andere fascinerende stad die niet kan ontbreken tijdens uw rondreis China is de bruisende metropool Shanghai aan de Grote Oceaan. In deze grootste stad van China passeren talloze bezienswaardigheden de revue. Maak vooral eens een wandeling over de befaamde boulevard langs de rivier Huangpu, de Bund. Hier kunt u zich vergapen aan de wereldberoemde skyline van Shanghai waar enorme wolkenkrabbers en de Oriental Pearl Tower het beeld bepalen. In het westen van Shanghai straalt de Jaden Boeddhatempel u tegemoet, een van de grootste tempels van Shanghai. Zodra u deze spirituele oase binnen stapt, zal de geur van wierook en de vele zingende gelovigen u meteen opvallen.

Maak een afspraak