Vietnam

Wonderschone natuur, culturele schatten en exotische stranden


Tijdens een vakantie Vietnam ziet u op de drijvende markt Cai Rang dat handelaren met grote rieten hoeden hun groente en fruit proberen te verkopen. Een gezellig aanblik. Ook de stad Hoi An staat bekend om zijn gezelligheid. De smalle straatjes en de vele drijfkaarsen op de Thu Bon rivier dragen hieraan bij. In Noord-Vietnam kunt u middels een excursie de grote karstrotsen van Halong Bay ontdekken.

De vruchtbare Mekong Delta
Vietnam, land van de glooiende, groene rijstvelden gelegen in Zuidoost-AziŽ. Dit langgerekte land kent een bergachtig noorden en in het zuiden bevinden zich de vruchtbare gronden van de Mekong Delta. De stad Can Tho, in het hart van de Mekong Delta, is tijdens een vakantie Vietnam de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de vele vissersdorpjes en kleurrijke drijvende markten, zoals Cai Rang. In kleurrijke vissersbootjes verkopen de Ďlocalsí voornamelijk groente en fruit. Alles vaart kriskras door elkaar. Iedere boot beschikt over een lange stok waaraan de producten hangen die ze verkopen. Zo kunt u duidelijk zien in welke waren men handelt. Naast de drijvende markt staat de Mekong Delta ook bekend als de rijstschuur van AziŽ. Door de vruchtbare bodem zijn boeren in staat om wel drie keer per jaar te oogsten.

Het natuurwonder Halong Bay
Vietnam beschikt over een lange kustlijn, waar u in het noorden wordt getrakteerd op het prachtige Halong Bay. Deze bijzondere baai wordt als een van de hoogtepunten gezien wanneer u een rondreis Vietnam bij Kras boekt. In dit natuurgebied steken namelijk de rotspunten van het karstgebergte tientallen meters hoog uit het blauwgroene water. Het resultaat is een adembenemend landschap zoals u vast nog niet eerder heeft gezien. De baai omvat maar liefst 1.969 eilanden die bestaan uit rotspartijen, grotten en tropische stranden. Met Au Co Day Cruises kunt u middels een excursie per boot de bekendste bezienswaardigheden van Halong Bay, zoals Sung Sot Cave en Cat Ba ontdekken.

De lichtjes van Hoi An
Aan de oostkust van Centraal-Vietnam ligt de stad Hoi An en is bij vele reizigers favoriet vanwege het historische centrum en de gezellige, intieme sfeer. Loop over de bijzondere Japanse Brug uit 1590, een van de bekendste bezienswaardigheden van Hoi An. Hedendaags staat de brug als symbool voor de invloed van de Japanners in de 16e eeuw. Het hart van Hoi An bestaat uit een wirwar van kleine straatjes en steegjes waaraan diverse eetkraampjes gestald staan die typisch Vietnamese gerechten als ĎPhoí serveren. ís Avonds is het gehele centrum verlicht. De vele kaarsjes die op de Thu Bon rivier drijven maken Hoi An nog sfeervoller. Wilt u uzelf ook iets sfeervoller aankleden tijdens een vakantie Vietnam? Dan bent u in Hoi An aan het juiste adres, vanwege de vele kledingzaken waar u pakken in de kleurrijkste stoffen op maat kunt laten maken.

Maak een afspraak