Gambia

"Tropische verrassing vol Afrikaanse schatten"

Laat ‘The Smiling Coast of Africa’ ook een glimlach op uw gezicht toveren tijdens een vakantie in Gambia. De witte stranden, exotische natuur en Afrikaanse cultuur dragen hier zeker aan bij. Op het Brufut strand kunt u gaan zonnen samen met Afrikaanse Baobab bomen. Of vaar met een pirogue over de rivier Gambia waar u naast groene mangrove misschien een nijlpaard spot. Voor een explosie aan kleur bent u op de Albert Market in Banjul aan het juiste adres.


Zonnen tussen Afrikaanse Baobab bomen

Gambia, het kleinste land van Afrika is een tropische verrassing met hagelwitte stranden aan de Atlantische Oceaan, kleurrijke Afrikaanse cultuur en exotische natuur verspreid over 6 nationale parken. Stapt u tijdens een vakantie Gambia met de slippers in het warme zand van het Brufut strand dan waant u zich op een echt bountystrand met hierop de typerende Afrikaanse ‘Baobab’ boom. Verblijft u in het badplaatsje Kotu dan ligt de glooiende zandvlakte van Kombo Beach aan uw voeten. Neem samen met de Gambianen een plons in het felblauwe water van de Atlantische Oceaan of bestel een lekker palmwijntje bij een van de met riet bedekte strandhutjes.


Met een pirogue over de Gambia rivier

Dwars door het langgerekte Gambia stroomt de gelijknamige rivier de Gambia die ook wel als de levensader van het Afrikaanse land wordt gezien. Verlaat tijdens een vakantie Gambia het strand van Kotu zeker eens om een riviercruise te maken over deze 1.130 kilometer lange ‘hotspot’. Via een ‘pirogue’, een houten Gambiaanse boot ontdekt u samen met een gids de bijzondere omgeving. De oevers van de rivier worden gesierd door weelderige mangrove, hoge kapokbomen en rode kliffen. Een goede fotocamera is hier geen overbodige luxe. Houdt vooral ook uw ogen goed open want u spot hier vele vogelsoorten en misschien zelfs wel bavianen of nijlpaarden. Een ander hoogtepunt tijdens een actieve vakantie in Gambia is het Bijilo National Park. Het groene park staat ook wel bekend als ‘Monkey Town’ waar u tijdens een wandeling vast achterkomt. Aapjes kijken was nog nooit zo makkelijk. Verschillende apensoorten slingeren hier behendig van boom tot boom.


Albert Market: een explosie aan geur en kleur

Om het Gambiaanse leven met haar kleurrijke cultuur beter te ‘proeven’ kunt u tijdens een zonvakantie Gambia afreizen naar hoofdstad Banjul. Deze kleine hoofdstad in het westen van Gambia ligt op een schiereiland aan de monding van de rivier de Gambia. Via de 35 meter hoge toegangspoort Arch 22 kunt u Banjul ‘betreden’. Om in contact te komen met het ‘ware’ Gambiaanse leven moet u zeker eens een kijkje nemen op de bekendste markt van Gambia genaamd Albert Market. Deze nummer 1 bezienswaardigheid van Banjul zal u vast overdonderen met zijn geuren en kleuren. De smalle gangen leiden je langs zelfgemaakte kraampjes vol specerijen, tropisch fruit, Afrikaanse stoffen en houtsnijwerken. Grote kans dat u met een koffer vol Afrikaanse ‘schatten’ weer richting huis keert.


Maak een afspraak