Finland

Van modern Jyväskylä tot wonderschoon Lapland

Stap tijdens een rondreis Finland de huurauto eens uit en adem de frisse lucht in. Finland staat niet voor niks bekend om zijn uitgestrekte dennenbossen en kraakheldere meren waar rust en ruimte uitgevonden lijkt te zijn. In de bewoonde wereld kunt u kennis maken met de 'kerstman', de traditionele Sami bevolking en de Finse sauna. Of rijd tijdens de rondreis Finland naar de 'lichtstad' Jyväskylä en bewonder futuristische gebouwen.


Op bezoek bij de 'kerstman' in Finland

Dankzij de uitgestrekte bossen, kraakheldere meren en pittoreske dorpen is Finland een waar paradijs voor liefhebbers van natuur, rust en ruimte. Wie zoveel mogelijk van dit land wil bekijken kan een rondreis Finland maken. Al rijdend in de huurauto zullen velen dennenbossen, moeraslanden en schilderachtige meertjes voorbij trekken. Onderweg kunt u altijd even stoppen om de benen te strekken. Wie weet spot u tijdens de wandeling zelfs wel rendieren. Finland is niet voor niks het 'land van de kerstman'. In Rovaniemi kunt u in het Santa Claus Village de kerstman zelfs bezoeken. En u kunt hier ook over de poolcirkel wandelen. Die loopt namelijk dwars over het terrein van dit bijzondere kerstdorp in Rovaniemi.


Terug naar de tijd van de Sami

Wist u dat Finland vroeger bewoond werd door de 'Sami'? Van dit inheemse volk zijn nog maar een paar honderd mensen over die tegenwoordig nabij het dorpje Saariselka leven. U kunt hier het Siida museum bekijken om kennis te maken met de leefwijze van de Sami. Of bezoek het dorpje Sajos aan de oever van de Juutuanjoki-rivier en bewonder hier de tipi's en kleurrijke klederdracht die onlosmakelijk verbonden zijn met de Sami. Misschien mag u de rendieren wel voeren of oefenen met lasso-werpen. Bijkomen doet u in het centrum van Saariselkä in een Finse sauna. Traditioneler kan bijna niet tijdens een vakantie Finland!


Moderne plaatjes in Jyväskylä

Finland staat dan wel bekend om zijn tradities, er is er ook genoeg ruimte voor moderne gebouwen en innovatie. En laat die combinatie nou net goed samenkomen in Jyväskylä. Deze stad ligt in het hart van het merengebied van Finland en wordt ook wel 'Lichtstad van het Noorden' genoemd. Dat komt omdat de stedelijke verlichting in Jyväskylä wordt opgewekt dankzij waterkracht. Vooral het futuristische Alvar Aalto museum en de Taulumäki Kerk met zijn vele afbeeldingen van engelen zijn indrukwekkend als ze verlicht worden. Zeker een bezoek waard. Overigens staat Jyväskylä ook bekend om zijn vele bruggen. De stad ligt aan het Päijännemeer en is gebouwd op vele groene eilandjes die via bruggen met elkaar verbonden worden.

Maak een afspraak