Hongarije

Een waanzinnige stad vol hoogtepunten aan de Donau

Aan weerszijden van de Donau, in hartje Hongarije schittert wereldstad Boedapest. Kies ook voor een trip naar Boedapest en tref een stad vol historie waar u overweldigende indrukken kunt opdoen. Aan de ene kant Boeda vol prachtige architectuur en statige bezienswaardigheden zoals de machtige burcht van Boeda. Aan de andere kant Pest met zijn bruisende horecagelegenheden en weldadige Széchenyibad!


De burcht van Boeda in Boedapest

Midden in het noordelijk deel van Hongarije heeft Boedapest alles wat u nodig heeft voor een vakantie vol cultuur. Vanaf de brug over de Donau ziet u de burcht, de ommuurde oude stad vol historische gebouwen al liggen. Als reactie op de Mongoolse invallen bouwde Koning Bela IV de burcht van Boeda, tot op heden het grootste gebouwencomplex van Hongarije. De majestueuze burcht met de eindeloze rijen boogramen herbergt onder meer enkele musea. De wijk rondom de burcht is met zijn smalle straatjes, middeleeuwse panden en intieme koffiehuizen gezellig om een middag in rond te dwalen tijdens deze stedentrip in Boedapest!


Shoppen in de Grote Markthal van Boedapest

Een ander monument dat het bezoeken waard is is de Grote Synagoge. In wat voor de oorlog een overwegend joodse wijk was staat de op één na grootste synagoge ter wereld. Tot wel 3.000 mensen kunnen hier naar binnen. Het in Byzantijnse stijl ontworpen bouwwerk herbergt onder zijn imposante koepels onder meer een museum vol kostbare relikwieën. Gaat u liever een middag shoppen? In de Grote Markthal oftewel Nagycsanok zult u zich als een vis in het water voelen. In deze grootste overdekte markt van Boedapest komt de geur van verse producten, bloemen en lokale gerookte worst u tegemoet.


Kuren in het Széchenyibad

Wie na het winkelen toe is aan ontspanning zet het beste koers naar Pest. In het Városliget park ligt, tussen de opvallende badhuizen, een niet te missen belevenis, namelijk de Széchenyibaden. Dit Europa’s grootste medicinale kuuroord is een absolute must-see tijdens een citytrip in Boedapest. De warmwaterbronnen, zwembaden en stoombaden bevinden zich in de buitenlucht. Na een bad in het heilzame water is het in de vele café’s en restaurants van het levendige Pest gezellig nazitten. Geniet van een authentieke goelasj met paprika of neem plaats in een traditioneel Hongaars koffiehuis. Laat uw vakantie in Boedapest bezinken onder het genot van de allerbeste Hongaarse cake ‘Esterházy torta’.

Maak een afspraak