ItaliŽ

"Romeinse steden, glooiende landschappen en culinaire hoogtepunten"


Tijdens een vakantie ItaliŽ kunt u alle kanten op. De Ďlaars van Europaí heeft zijn natuurlijke grenzen met de Alpen in het noorden en is omsingeld door de Middellandse Zee. Laat u verleiden door hoofdstad Rome waar u van het Colosseum grandioze kiekjes kunt schieten. Of begeef u in het beeldige landschap van Toscane vanwaar u kunststad Florence kunt aan doen. Hier struikelt u over de vele bezienswaardigheden uit de renaissancetijd.


Romeinse hoogstandjes in Rome

De steden die u op een vakantie ItaliŽ tegenkomt zijn weergaloos. Op de eerste plaats komt natuurlijk hoofdstad Rome, met zijn indrukwekkende bezienswaardigheden uit de Romeinse oudheid, charmante wijken, talloze kunstwerken en dampende cappuccinoís. Het populaire symbool van Rome oftewel het Colosseum kunt u haast niet missen. In dit imposante amfitheater kunt u zich de gladiatoren gevechten en zeeslagen vast voorstellen. Iets verderop vindt u het Forum Romanum dat in de hoogtijdagen het centrum van het Romeinse Rijk was. Hier maken de vele ruÔnes van tempels, basilieken en triomfbogen het verleden tastbaar. Ook de pauselijke gebouwen van het Vaticaan zoals de Sint Pietersbasiliek en de Sixtijnse kapel met de ĎSchepping van Adamí van Michelangelo laat zelfs een verstokte atheÔst niet onberoerd.


Toscaanse droomlandschappen

ItaliŽ heeft prachtige streken die het stuk voor stuk waard zijn een zonvakantie door te brengen. Laat u verbluffen door Toscane met zijn glooiende landschap en wonderschone steden. Zo kunt u een dagtrip maken naar Florence, ťťn van de mooiste kunststeden ter wereld. Via de middeleeuwse Ponte Vecchio over de rivier Arno loopt u direct het oude centrum van de stad in. Om de hoek kunt u het Palazzo Vecchio bewonderen, wat vroeger het bestuurlijk bolwerk van de Medici was. Nu is het een renaissance-museum met hiervoor het legendarische David-beeld van Michelangelo. Toscane leent zich perfect voor een autovakantie, waarbij u in eigen tempo al het moois tot u kunt nemen.


Culinair geluk in ItaliŽ

Wat kunnen de Italianen koken! Als u zich de tijd gunt kunt u tijdens uw vakantie ItaliŽ smullen van een echte Italiaanse maaltijd. Een diner met een primo, secondo en een dolce, duurt zomaar een hele avond. Maar ook de authentieke pizzaís en pastaís zijn niet te weerstaan. En dan is er natuurlijk ook nog de dampende cappuccino waar de Italiaan een smakelijk kunststuk van maakt. U kunt samen met de Italianen de koffie staande aan de bar drinken of een paar euro meer betalen en deze nuttigen op een zonovergoten terras. En dan nog even de Toscaanse chianti, die tijdens een zonvakantie toch altijd beter smaakt met het glooiende cipressen-landschap op de achtergrond.

Maak een afspraak