Litouwen

Van charmante steden tot de zandduinen van het Koerse Spit Nationaal Park

ĎSveiki atvykęí, oftewel welkom in het Litouws! Ontdek de pracht en praal van het Oost-Europese Litouwen en laat u betoveren door de culturele steden en bijzondere natuur tijdens een rondreis Litouwen. Ontdek de hoofdstad Vilnius en geniet op een van de terrasjes van een lokale ĎBlynaií aardappelpannenkoek en kom vervolgens volledig tot rust in het duinlandschap van het Koerse Spit Nationaal Park.


Vilnius: het gotische walhalla van Litouwen

Ontdek de pracht en praal van het vrij onbekende Oost-Europese Litouwen tijdens een rondreis van Kras. Net als Letland en Estland behoort Litouwen tot de Baltische staten. Laat u betoveren door het culturele land en start een rondreis of stedentrip in de zuidoostelijke hoofdstad Vilnius, waar de smalle straatjes van het Ďoude centrumí samenkomen in een sfeervol stadshart. Een van de bezienswaardigheden in het centrum van Vilnius is de indrukwekkende St. Anna kerk. De laat 15e eeuwse gotische kerk met drie torentjes, is gebouwd met 33 verschillende rode bakstenen en wordt door velen beschouwd als een van de mooiste kunstwerken in Vilnius. De stad herbergt nog meer, zo kunt u een bezoek brengen aan het Gediminas kasteel waar u de 48 meter hoge Gediminas-toren kunt beklimmen. Geniet vervolgens van een prachtig uitzicht over de Neris rivier en de Vilnius kathedraal. Na de afdaling is het tijd om de benen even te laten rusten, dit kan op een van de vele terrasjes rondom de Vilnius kathedraal. Wat dacht u van een lokale ĎBlynaií oftewel aardappelpannenkoek?


Het culturele en sprookjesachtige Kaunas

Maak kennis tijdens een rondreis Litouwen met Kaunas, een stad vol cultuur en met een overvloed aan artistieke en educatieve musea. De stad ligt ten westen van de hoofdstad Vilnius, aan de rivieren de Neris en Nemunas. Tijdens een bezoek aan de stad mag een excursie door het MK Čiurlionis National Museum of Art haast niet ontbreken. In het museum kunt u onder andere de romantische schilderijen van Mikalojus Konstantinas Čiurlionis, een van de grootste kunstenaars en componisten van Litouwen aanschouwen. Kaunas is verder ook een heel gezellige stad, met veel winkels en terrassen die rond het drukke Laisves Aleja plein liggen. Tijdens een wandeling door de stad kunt u diverse vestingwerken zien, langs de oever van de rivier ligt bijvoorbeeld het 14e eeuwse kasteel Kaunas. Breng een bezoek aan het kasteel en bewonder onder meer de toren en delen van de vestingmuur. Vergeet uw camera niet mee te nemen want het sprookjesachtige decor van het prachtige kasteel aan de oever is er een om nog vaak bij weg te dromen!


De Sahara-zandduinen van Litouwen

Een van de mooiste plekjes in Litouwen is misschien wel het in de Oostzee gelegen Koerse Spit Nationaal Park. Het natuurreservaat ligt in het verre zuidwesten van Litouwen en op de grens met het provinciale Kaliningrad in Rusland. Een ferry neemt u vanaf de zeehaven van het dorp Klaipeda mee naar het prachtige reservaat, met hoge zandduinen, dennenbossen en gouden stranden. De lange en smalle Koerse Spit is dunbevolkt met slechts een handvol dorpen, waaronder Juodkrantė en Nida. Na aankomst kunt u een bezoek brengen aan de Heksenheuvel van Juodkrantť, een openluchtgalerij op een beboste zandduin waar houtensculpturen te bewonderen zijn. Aansluitend kunt u ook een bezoek brengen aan Nida. Ga op excursie langs de vissershuisjes en geniet van het unieke duinlandschap waar u onder meer aalscholvers, reigers en andere vogels kunt spotten. Kom tot rust in de majestueuze zandduinen van Nida en droom weg bij het uitgestrekte landschap. Misschien haalde Miklojus, een van de grootste kunstenaars en componisten van Litouwen, hier wel zijn inspiratie vandaan voor zijn romantische kunstwerken.

Maak een afspraak