MacedoniŽ

"Van adembenemende landschappen tot cultuurrijke steden"

De adembenemende natuurlandschappen en historische bezienswaardigheden kunnen een onvergetelijke indruk op u maken tijdens een vakantie MacedoniŽ. Wandel bijvoorbeeld over de torenhoge vestingmuren van het Fort van Samuel om getrakteerd te worden op een fantastisch panorama over het felblauwe meer van Ohrid. Of dwaal door de Oud-Romeinse stad Heraclea Lyncestis waar Byzantijnse mozaÔeken en het bijzondere amfitheater te bewonderen zijn.


ĎGeheimí vakantieland in Zuidoost-Europa

Ontrafelt u straks tijdens een vakantie MacedoniŽ alle geheimen van deze Ďonontdekteí reisbestemming in Zuidoost-Europa? Dit Balkanland kent een rijke historie en ongerepte natuurlandschappen waardoor er onvergetelijke bezienswaardigheden te vinden zijn. Om te beginnen in de noordelijke hoofdstad Skopje met de iconische Stenen Brug. Deze voetgangersbrug loopt over de stromende Vardar rivier en is herkenbaar aan de twaalf arcaden waar het water in rap tempo doorheen stroomt. Dwaal in het hart van de stad ook eens over het omvangrijke MacedoniŽ Plein waar u bijna wordt overrompeld door de hoeveelheid artistieke sculpturen. Zo torent het massieve standbeeld van een gouden ruiter boven dit plein uit. Dit beeld wordt omringd door prachtige fonteinen en beeldhouwwerken van leeuwen, wat een Romeins decor creŽert.


De iconische bezienswaardigheden van Ohrid

Een andere stad die het ontdekken waard is tijdens een vakantie MacedoniŽ, is het zuidwestelijk gelegen Ohrid. Deze stad ligt aan het felblauwe Meer van Ohrid, waarlangs vele bezienswaardigheden staan te schitteren. Wat te denken van het historische Fort van Samuel dat gebouwd is boven op een naastgelegen heuvel. Wie over de zestien meter hoge vestingmuren wandelt, heeft een magnifiek panorama op de ruÔnes van dit kasteel. Bovendien kijkt u ook prachtig uit over het felblauwe wateroppervlak dat in schril contrast staat met het omliggende groene heuvellandschap. Een uniek hoogtepunt van het Meer van Ohrid is het openluchtmuseum Bay of Bones. Bij dit eeuwenoude paaldorp, dat is nagebouwd op het water, kunt u kennis maken met de traditionele leefwijze in dit Ďdrijvende dorpí.


De historische omgeving van Bitola

Wie nog dieper op het rijke verleden van dit Balkanland in wil gaan tijdens een rondreis MacedoniŽ, kan er voor kiezen om een bezoek te brengen aan Heraclea Lyncestis. Deze Oud-Romeinse stad ligt nabij de zuidwestelijke plaats Bitola en telt talloze historische bezienswaardigheden. Bekijk tijdens een excursie bijvoorbeeld de mozaÔekvloer van de Byzantijnse kerk, wandel langs de ruÔnes van thermale baden of rust even uit op de trappen van het halfronde amfitheater. Een bezoek aan een van de kleurrijke wijnranken mag eigenlijk ook niet ontbreken gedurende deze reis door MacedoniŽ. Zo wordt in de omgeving van Bitola een wijnboerderij van producent Popova Kula bezocht. Hier wandelt u ontspannen door de omvangrijke druiventuin van deze boerderij. Om vervolgens in de wijnkelder te nippen van de lokale rode wijnsoort ĎStanushinaí. Na zdravye, oftewel proost.

Maak een afspraak