Kaapverdische Eilanden

"Ontvangt je met open armen"

Waan uzelf in een waar paradijs tijdens een vakantie KaapverdiŽ! Deze archipel telt namelijk talloze zandstranden dichtbij steden als Santa Maria en Sal Rei. Hier kunt u eindeloos wegdromen langs de fonkelende Atlantische Oceaan. Het eiland Sal is een echte droombestemming voor duikliefhebbers. Ontdek hier tijdens een excursie eens het kleurrijke onderwaterpalet van de duikstek Ancora, dat wordt gevormd door tropische vissen en het sprookjesachtige koraal.


Het Ďmooie uitzichtí van KaapverdiŽ

Maak tijdens een vakantie in KaapverdiŽ kennis met de rijke historie en schilderachtige natuur van deze paradijselijke archipel, die midden in de Atlantische Oceaan schittert ten westen van Afrika. ĎCabo Verdeí bestaat uit 10 pittoreske eilandjes met ieder hun eigen karakter en bezienswaardigheden. Boa Vista is het meest oostelijk gelegen eiland en betekent letterlijk Ďmooi uitzichtí. Wie nabij het plaatsje Sal Rei een strandwandeling maakt, merkt snel dat aan deze benaming niets is gelogen. Hier ziet u tijdens een wandeling over het woestijnachtige zandstrand de avondrode zon in de zee zakken, terwijl u wordt omringd door wuivende palmbomen en glooiende zandduinen. De caretta caretta schildpadden zijn een van de meest indrukwekkende highlights die op de stranden van Boa Vista te bewonderen zijn. Duizenden van deze gepantserde dieren nestelen zich in de broedperiode van juni tot en met oktober op de oostelijke stranden, wat voor een levendig spektakel zorgt!


Het toeristische hart van Sal

Het uitzicht is tijdens een vakantie KaapverdiŽ niet alleen bovengronds spectaculair te noemen. Het noordoostelijke Sal is namelijk hťt walhalla voor duik- en snorkelliefhebbers. Ten zuiden van dit Kaapverdische eiland is het mogelijk om met Cabo Verde Diving de onderwaterwereld van duikstek Ancora te bezichtigen. ĎGewapendí met een snorkel en duikbril ziet u hier hoe exotische vissen, reusachtige roggen en het fleurige koraal voor een kleurrijk onderwaterpalet zorgen. Minstens zo schilderachtig is de zuidelijk gelegen stad Santa Maria. In dit toeristische hart van Sal dwaalt u tussen de pastel gekleurde gebouwen, waarin authentieke souvenirwinkels en restaurants zijn gevestigd. Neem eens plaats bij Restaurant CapeFruit waar de versgeperste smoothies u letterlijk in tropische sferen brengen.


Zon- of cultuurvakantie op de Kaapverdische eilanden?

Het tropische klimaat dat heerst op de Kaapverdische Eilanden maakt van deze archipel een absolute droombestemming voor een zonvakantie. Vanuit uw luxe 5 sterren hotel in Santa Maria stapt u zo het fijne zandstrand van Paradise Beach op, om daar vervolgens met een cocktail neer te ploffen onder een rieten parasol. Wie juist kennis wil maken met het koloniale verleden van deze eilandengroep, kan tijdens deze vakantie de stad Mindelo op het eiland S„o Vicente bezoeken. Een echte eyecatcher in het centrum is het presidentiŽle paleis PalŠcio do Povo. Dit wit met roze gekleurde complex kent een typisch Engelse architectuur en is omzoomd door kleurrijke bloementuintjes en een majestueus hekwerk.


Maak een afspraak