Kenia

Een vruchtbaar paradijs vol wilde dieren

Kom oog in oog te staan met de Big Five, maak kennis met de Masai stam en ga op safari door de wildernis. Aan de oostkust van Afrika start uw rondreis Kenia in ‘de groene stad’ oftewel hoofdstad Nairobi waar u een festival aan kleuren ervaart op de Masai-markt. Of ontdek met een dagtrip het Masai National Park en aanschouw de ‘Grote Migratie’ met eigen ogen. Ook ‘Afrika’s Eden’ in Tanzania is onvergetelijk met zijn duizenden wilde dieren.

 

De ‘groene stad in de zon’ Nairobi

Kenia, de thuisbasis van de Big Five aan de oostkust van Afrika met haar schitterende wildparken en afwisselende landschappen zal op menig wensenlijstje pronken. Met Kras kunt u de pracht van dit Afrikaanse land ontdekken tijdens een single rondreis Kenia of doe zowel Kenia als Tanzania aan tijdens een van de combinatie reizen. Zodra u uit het vliegtuig stapt in de Keniaanse hoofdstad Nairobi streelt de zwoele Afrikaanse wind uw gezicht. Deze ‘groene stad in de zon’ zoals Nairobi met zijn aangename temperaturen liefkozend wordt genoemd grenst direct aan het Nairobi National Park. Een festival aan kleur is de Masai-markt waar u handgemaakte producten van de Masai stam op de kop kunt tikken. De kleurrijke parasolletjes, geweven manden en sieraden vol kralen zijn een feest voor de zintuigen. Kijkt u liever de ogen uit in een van de wildparken van Kenia? Hoofdstad Nairobi vormt de springplank naar diverse wildparken in de omgeving.

 

Een waar ‘kroonjuweel’: Masai National Park

De volgende dag maakt u zich op voor een onvergetelijke ervaring tijdens uw rondreis Kenia. Vanuit Nairobi reist u namelijk af naar het Masai National Park dat ook wel het ‘kroonjuweel’ onder de parken in Kenia wordt genoemd. Via onverharde wegen trekt u door het typische landschap dat er met zijn eindeloze vlaktes, graslanden en acacia’s precies zo uitziet zoals in de reisboekjes. Onderweg maakt u kennis met de kleurrijkste stammen van Oost-Afrika, de Masaï die met hun felgekleurde gewaden door het gebied trekken. Pak uw camera stevig vast want u zult tijdens uw ontdekkingstocht door het park vast oog in oog komen te staan met de Big Five. Veilig vanuit uw jeep kunt u het ene kiekje na het andere maken van de leeuw, olifant, neushoorn, luipaard en buffel. Reist u met Kras in de maand juli tot oktober door Kenia? Dan kunt u in het Masai National Park het schouwspel de ’Grote Migratie’ met eigen ogen beleven. Miljoenen gnoes en zebra’s leggen vanuit de Serengeti in Tanzania een gevaarlijke tocht af richting het Masai National Park.

 

Afrika’s Eden: de Ngorondoro Krater

Maak vooral wat extra camera geheugen vrij want tijdens uw rondreis Kenia kunt u met Kras ook een deel van Tanzania bewonderen. In het noordwesten van Tanzania doet u een van de populairste bezienswaardigheden van Oost-Afrika aan, de Ngorondoro Krater. Deze grootste caldera ter wereld staat bekend als ‘Afrika’s Eden’ en dat is niet voor niets. Binnen de zeshonderd meter hoge kraterwanden bevindt zich een groene oase dat het thuis vormt van een van de grootste concentraties aan wilde dieren in Afrika. Op de uitgestrekte kraterbodem vol grasvelden kunt u slapende leeuwen, olifanten, luipaarden en duizenden grazende gnoes en zebra’s spotten. Ook het Magadimeer met zijn duizenden roze flamingo’s en de modderpoelen waar nijlpaarden en neushoorns lekker in rollen zijn een lust voor het oog. Dit vruchtbare paradijs is onvergetelijk tijdens uw zonvakantie met Kras.

Maak een afspraak