JordaniŽ

"Droomreis door het kloppende hart van het Midden-Oosten"

Tijdens een vakantie JordaniŽ reist u door het fascinerende landschap van de Wadi Rum woestijn. ís Avonds maken de roestrode zandvlaktes plaats voor een zwarte nacht, met een volle sterrenhemel als lichtpuntje. U brengt hier de nacht door in een bedoeÔenentent. Andere lichtpuntjes in JordaniŽ zijn de archeologische site Jerash en wereldwonder Petra. Deze verborgen stad herbergt de prachtigste creaties uitgehakt in rozerode rotsen, zoals Al-Khazneh.


Wereldwonder Petra

JordaniŽ, het kloppend hart van het Midden-Oosten, trakteert onze aardbol al eeuwenlang met zijn culturele erfgoed, inspirerende woestijnlandschappen, mooie steden en vriendelijke bevolking. In het zuidwesten van JordaniŽ ligt Petra die zich mag rekenen tot een van de 7 wereldwonderen. Deze verborgen stad is uitgehakt in de rozerode rotsen van de Wadi Araba woestijn. Tijdens uw vakantie JordaniŽ leidt de diepe en kilometerslange kloof Al-Siq met zijn prachtige kleuren en golvende rotsen u naar dit wereldwonder. Aan het einde van de smalle doorgang doemt opeens de 40 meter hoge Al-Khazneh op, de schatkamer van Petra. Dit monument diende ooit als graf voor koning Aretas III in de 1e eeuw voor Christus en is nu een van de bekendste bezienswaardigheden van JordaniŽ! Achter Al-Khazneh ligt nog een hele stad op u te wachten! Ontdek welk volk dit wereldwonder gesticht heeft tijdens een rondreis of cruise.


Onder de sterrenhemel van de Wadi Rum

De uitlopers van de Wadi Araba lopen geleidelijk over in de prachtige zandvlaktes en rotsformaties van de Wadi Rum woestijn, in het zuiden van JordaniŽ. Een geplande jeeptocht brengt u langs de graftombes van het nomadenvolk de NabateeŽrs, diverse wandschilderingen en de rode zandduinen van Umm Ishrin. Bijzonder aan deze rondreis: bij vertrek vanaf april overnacht u onder de sterrenhemel van de Wadi Rum in een bedoeÔenen tentenkamp!


PompeÔ van het Midden-Oosten

Denkt u na Petra alles op cultureel vlak gezien te hebben in JordaniŽ, dan heeft u het mis. In het noorden, slechts drie kwartier rijden van de hoofdstad Amman, ligt namelijk het ĎPompeÔ van het Midden-Oostení: Jerash. Tijdens een vakantie JordaniŽ kunt u het beste een hele dag uittrekken om deze archeologische site te bewonderen, want Jerash, in de oudheid bestempeld als Gerasa, heeft bezienswaardigheden in overvloed. Wandel onder de triomfboog van Hadrianus door, het beginpunt van uw dagtrip, en verbaas u over hoe goed de Zeustempel, het Romeins theater en de tempel van Artemis bewaard zijn gebleven!


Maak een afspraak