Chili

"Van poema's in Torres del Paine tot pinguÔns op Isla Magdalena"

Het langgerekte Chili is letterlijk een land van uitersten. Alleen al vanwege de vele klimaatzones. In de zuidelijke regio PatagoniŽ gaan er vanuit de havenplaats Puerto Natales excursies naar Balmaceda en Serrano gletsjer. Ook de Grey Gletsjer in Nationaal Park Torres del Paine is een van de vele hoogtepunten. Er valt ook zeker wat te lachen tijdens een vakantie Chili. De stuntelende pinguÔns op Isla Magdalena zorgen voor op en top vermaak!


Extreme verschillen in Chili

Ingeklemd tussen de Grote Oceaan en het Andesgebergte ligt het Zuid-Amerikaanse Chili. Vanwege zijn enorme lengte kent dit land grote klimaatverschillen. Van een woestijnklimaat in het noorden tot een hooggebergteklimaat in het zuiden, met name in de regio PatagoniŽ. In dit gebied ligt Puerto Natales. Aan de voet van de Golfo de la Ultima Esperanza is dit havenplaatsje het levende bewijs dat kleurrijke huizen niet alleen bij warme landen rond de evenaar passen! Vanuit Puerto Natales gaan er verschillende excursies per boot naar de Balmaceda en Serrano gletsjer. U komt ogen te kort tijdens een vakantie Chili! Aan weerszijden schieten prachtige watervallen, zeeleeuwenkolonies, condors en dolfijnen aan u voorbij.


Wandel de W van ĎWaanzinnig mooi!í

Uw hotel in Puerto Natales is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Chili, Nationaal Park Torres del Paine. Het park heeft zijn naam te danken aan de drie markante graniettorens die tot 2000 meter uit de steppe omhoog rijzen. Wandelliefhebbers kunnen de befaamde W-trekking volgen. Het turquoise NordenskjŲld meer, de bijzondere kliffen van Valle del Frances en de Grey Gletsjer zijn enkele hoogtepunten. In het oosten van het park is de kans groot om poemaís (!) te zien, maar ook guanacoís staan hier in alle rust te grazen. Wanneer u een rondreis Chili bij Effting boekt, sluit u de dag in dit park af met een bezoek aan de Milodon grot. Hier zijn botten gevonden van reusachtige zoogdieren. Bovendien is het uitzicht vanaf de ingang van de grot waanzinnig mooi!


PinguÔn feestje!

Punta Arenas is de zuidelijkste stad van Chili en ligt aan Straat Magellaan. Vanwege krachtige windvlagen die hier wel eens voorkomen is er rondom de stad een schild van windschermen gebouwd. Zo kunt u tijdens een vakantie Chili in alle rust de bezienswaardigheden van Punta Arenas ontdekken en kunnen de locals rustig hun dagelijkse boodschappen doen. Het plein Munoz Gamero is het centrale punt van de stad. Rondom het plein liggen allerlei eettentjes, zoals Kiosko Roca, befaamd vanwege haar choriqueso broodjes. Aan Plaza Munoz Gamero kunt u ook tickets kopen voor een excursie naar Isla Magdalena. Per ferry reist u naar een sprookjesachtig gebied waar vanaf september tot en met maart wel 150.000 pinguÔns leven en broeden!


Maak een afspraak