Nieuws

Bij TUI Effting is altijd inspiratie te vinden

Canada

Op uitnodiging van Tenzing Travel bezocht Noortje vorige week West-Canada.

ďVanuit Calgary reisden we per bus naar Edmonton waar we op verschillende manieren kennis maakten met deze jonge stad. We bezochten o.a. de Edmonton Mall met ruim 800 winkels en een pretpark. Per Zipline vlogen we over het waterpark en vervolgens maakten we een Segwaytour langs de North Saskatchewan rivier.
De volgende dag hebben we onze campers opgehaald bij Fraserway. Na een uitgebreide uitleg was het tijd om met onze 5 verschillende campers op pad te gaan. Best spannend natuurlijk, maar we waren al snel gewend en genoten van onze prachtige rit naar Jasper National Park. Onderweg spotten we onze eerste zwarte beer al!
We aten gezellig bij het kampvuur en gingen op tijd naar bed, want morgen stond er weer een lange dag op het programma.
Nadat we vroeg op stonden (brr, wat was het fris, het had die nacht gevroren!) bezochten we Maligne Lake, vanwege de mist konden we helaas geen boottocht maken. Maar ook met mist was het een prachtige plek! Onderweg reden we door Mount Robson National Park waar we genoten van mooie watervallen en veel wild. Eind van de dag maakten we nog een riviersafari om beren te spotten, helaas dit geluk hadden wij niet.
De volgende dag stond er weer een indrukwekkende rit door Wells Gray Provincial Park op het programma. Via Helcken falls reden we naar Ten-ee-ah-lodge, deze lodge/campground is schitterend gelegen aan een typisch Canadees meer en de paarden grazen er tussen de campers. We genoten van de rust en de stilte tijdens een kanotocht.
Via Greenlake en Marble Canyon Provincial Park reden we verder naar Whistler. Dit was misschien wel de mooiste route van deze reis, wat een uitzichten! In Whistler namen we de Black Comb gondel naar 2000 meter hoogte om vervolgens over te stappen op Peak to Peak gondel van 4.4 km, wereldwijd de grootste kabelbaan zonder ondersteuning!
Onze laatste camperdag hadden we helaas pech met het weer. Onderweg van Whistler naar Vancouver heeft het heel de weg geregend. Maar we lieten ons niet afschrikken en nadat we onze campers op de campground in Burnaby hadden geÔnstalleerd, namen we de skytrain naar het centrum van Vancouver waar we een uitgebreide fietstocht hebben gemaakt. We fietsen o.a. door Stanley Park en daarna bezochten we het gezellige en hippe Gastown.
Op dag 8 leverden we onze campers in bij Fraserway en was het tijd en om met Airtransat non-stop terug naar Amsterdam te vliegen.

Wil je ook een camperreis maken? Of wil je meer weten over Canada? Neem dan contact met mij op, ik vertel je graag alle details over dit geweldige land en geef je goede tips voor het reizen per camper!Ē